Zeynep Tedü - Zeynep Tedü Zeynep Tedü kimdir? Zeynep Tedü sözleri, ve kısaca hayatı..

Sayfamızda Türk Dizi, Tiyatro Sinema Oyuncusu Zeynep Tedü hakkında bilgiler yer almaktadır. Kısaca Zeynep Tedü Kimdir? Hayatı ve Sözleri derlenmeye çalışılmıştır. DemliSozler.com, Sözler, Aforizmalar, Bugün doğanlar, Bugün ölenler, Kimler geldi, kimler geçti, Biyografiler, Kısa Hayatlar, Demli sözler, kimin sözü, söz sahibi, sahibinden sözler, demli, sözler, demli sözler, alıntılar, hayatlar, kim söylemiş
Zeynep Tedü 22 Ekim 1943 tarihinde dünyaya gelmiştir. İstanbul Türk Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur.Tiyatro ve sinema oyuncusu, Şehir Tiyatrosu sanatçısı Suavi Tedü'nün kızıdır. İtalya, Milano Tiyatro Okulu'ndan mezun oldu. Profesyonel tiyatro oyunculuğuna 1964'te Dormen Tiyatrosu'nda "Bulvar" oyunu ile başladı.

1965'te Dormen Tiyatrosu sahibi ve yöneticisi Haldun Dormen'in yönettiği "Bozuk Düzen" adlı filmle, tiyatronun yanı sıra sinema oyunculuğuna geçti. İlk filmi Bozuk Düzen, 1966'da üçüncüsü yapılan Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En iyi 1. film" seçildi. Sinemada ilk yıllarında, bazı filmlerde baş rol oynadı. Bu arada, Dormen Tiyatrosu'nda tanıştığı sınema oyuncusu Salih Güney ile evlenip ayrıldı. Bu evliliğinden Ebru Güney adında bir kızı vardır. Daha sonra tiyatro-sinema oyuncusu ve yönetmen Genco Erkal ile evlenip ayrıldı. Bu evliliğinden de Ayşe Erkal adında bir kızı vardır.

Zeynep Tedü kariyeri boyunca 'Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu, Nisa Serezli-Tolga Aşkıner Tiyatrosu, Ferhan Şensoy Tiyatrosu, Tuncay Özinel Tiyatrosu, Akbank Çocuk Tiyatrosu ve Levent Kırca-Oya Başar Tiyatrosu’nda çalıştı. Yaşamında tiyatro ve sinema oyunculuğunun yanı sıra uzun yıllar TV oyunculuğu da yaptı. TV seyircilerince, özellikle yıllarca oynadığı Olacak O Kadar programı skeçleriyle tanındı

Filmografi
Bugünün Saraylısı - 1985
Çileli Dünya - 1972
Ömrümce Unutamadım- Ömrümce Aradım - 1971
Beklenen Şarkı - 1971
Afacan - 1970
Kalbimin Efendisi - 1970
Merhamet - 1970
Mağrur Kadın - 1970
Acımak - 1970
Zindandan Gelen Mektup - 1970
Seven Ne Yapmaz - 1970
Bülbül Yuvası - 1970
İki Yetime - 1969
Ölüme Giden Yol - 1969
Aşk Eski Bir Yalan - 1968
Bozuk Düzen - 1965

Tiyatro oyunları
2000 - Sefiller (Levent Kırca & Oya Başar Tiyatrosu)
1999 - Güzel Ve Çirkin (Levent Kırca & Oya Başar Tiyatrosu)
1995 - Üç Baba Hasan (Levent Kırca & Oya Başar Tiyatrosu)
1990 – 1993 Gereği Düşünüldü (Levent Kırca & Oya Başar Tiyatrosu)
1987 - Nafile Dünya (Levent Kırca & Oya Başar Tiyatrosu)
1986 - Toros Canavarı (Levent Kırca & Oya Başar Tiyatrosu)
1985 - Aşağı Yukarı (Levent Kırca & Oya Başar Tiyatrosu)
1984 - Iki perde Azizlik (Levent Kırca & Oya Başar Tiyatrosu)
1981 – Orkestra (Ali Poyrazoglu)
1976 - Yalan
1973 - Kara Osman (Ayşe)
1972 - Çileli Dünya
1972 - Acı Sevda (Arzu)
1971 - Ömrümce Unutamadım- Ömrümce Aradım (Meral)
1971 - Beklenen Şarkı (Meral Altunizade)
1970 - Acımak
1970 - Zindandan Gelen Mektup (Halime)
1970 - Seven Ne Yapmaz (Zeynep)
1970 - Merhamet (Semra)
1970 - Mağrur Kadın (Şermin)
1970 - Kalbimin Efendisi (Leyla)
1970 - Bülbül Yuvası (Nesrin)
1970 - Afacan (Selma)
1969 - İki Yetime
1969 - Ölüme Giden Yol
1968 - Aşk Eski Bir Yalan (Lale)
1965 - Güzel Bir Gün İçin
1965 - Bozuk Düzen

Kaynak: wikipedia.org
Önemli : "Zeynep Tedü" hayatı ve sözleri hakkında hazırlanan bu sayfada bir hata olduğunu düşünüyorsanız veya düzenleme istiyorsanız, geri bildirimde bulunabilirsiniz..
Teşekkür ederiz. demlisozler.com
Bu içerik 505 görüntüleme aldı.

Bu içeriğe ilk yorumu siz bırakın!

İçeriğe Yorum Yapın

Zeynep Tedü - Zeynep Tedü

Zeynep Tedü

Türk Dizi, Tiyatro Sinema Oyuncusu
Doğum Tarihi : 22 Ekim 1943
Terazi Burcu

BİYGORAFİLER ALFABETİK SIRALAMA

A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Y Z Q

İÇERİKLER

Yarın Başka Bir Dünya
Makaleler
Yarın Başka Bir Dünya

Güzel günlerdi diye başlayan cümleler eskide kaldı artık. Günler diye bir şey zaten yok. Asıl olan yaşadığını zannettiğin şuan. Evet ben bu yazıları yazarken ki anım ve senin bu yazıları okumakta olduğun an.. Başka bir zaman yok. Gelecek zaten yok. Ya geçmiş.. Geçmiş olsun. Bitti gitti..

Devamı..
sandığın kadar zor değil açıklaması
Şiirler
sandığın kadar zor değil açıklaması

sandığın kadar zor değil açıklaması
sandığın kadar az içinde biriktirdiklerin
sağlığın kadar yok önlemli hiç birşey
saflığın kadar yok özündeki herşey

Devamı..
Umut İpinde
Şiirler
Umut İpinde

Gün gelir unutulur verilen bütün vaatler
Gün gelir soyunur kabuğundan gerçekler
Önünde dururken her şeyin çıplaklığıyla
Görülmez olur gerçekler bütün gözler

Devamı..

İçerik Kategorileri..

Güncel Haber Hikayeler Makaleler Oyun Şiirler