Yeşim Alıç - Yeşim Alıç Yeşim Alıç kimdir? Yeşim Alıç sözleri, ve kısaca hayatı..

Sayfamızda Türk Tiyatro Oyuncusu, Eğitmenidir Yeşim Alıç hakkında bilgiler yer almaktadır. Kısaca Yeşim Alıç Kimdir? Hayatı ve Sözleri derlenmeye çalışılmıştır. DemliSozler.com, Sözler, Aforizmalar, Bugün doğanlar, Bugün ölenler, Kimler geldi, kimler geçti, Biyografiler, Kısa Hayatlar, Demli sözler, kimin sözü, söz sahibi, sahibinden sözler, demli, sözler, demli sözler, alıntılar, hayatlar, kim söylemiş
Yeşim Alıç 31 Aralık 1971 tarihinde dünyaya gelmiştir. İstanbul Türk tiyatro oyuncusu, eğitmenidir. Lise eğitimini, adı daha sonra Cağaloğlu Anadolu Lisesi olan İstanbul Kız Lisesinde 1988'de tamamladı. Aynı yıl girdiği İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Ana Sanat Dalından 1992 yılında mezun oldu. Laban Movement and Dance Centre (Londra), Alvin Alley Dance Company (New York) ve Feldenkrais International Training Program Wien 4'da (Viyana) dans tiyatrosu odaklı eğitimler gördü. Amadeus, M.e.d.e.a, Arabayı Kullanmayı Nasıl Öğrendim, Bir Şehnaz Oyun ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Ana Sanat Dalı projelerinde koreograf olarak görev aldı. 1998 - 2004 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Ana Sanat Dalında Hareket ve Dans Teknikleri eğitimi verdi.

1998 yılından bu yana İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Anasanat Dalı Hareket ve Dans öğretim görevlisi olarak yer almaktadır. Aynı üniversitede yüksek lisans yapmıştır. Ayrıca bir dönem Afife Jale Tiyatro Ödülleri Oylama Kurulu üyesi olarak görev yürütmüştür. Feldenkrais workshop'larına (çeşitli firma ve meslek gruplarına) eğitimler ve Dialog Anlatım İletişim'de Hareket - Nefes ve Bedenle Tanışma - Doğru Duruş ve Sağlıklı Beden dersleri vermiştir.

Sahip olduğu ödüller

Afife Tiyatro Ödülleri "yılın en başarı komedi kadın oyuncusu" Tarlakuşuydu Jülyet - Tiyatro Kedi - 2004

Rol aldığı bazı oyunlar

Türkan Işık Yolcusu : Ayşe Kulin - Tiyatro Ayna - 2011
Kurgu (oyun) : Neena Beber - Tiyatro Fora - 2010
Figaro'nun Düğünü (oyun) : Beaumarchais - Tiyatro Kedi - 2009
Kim O : Ray Cooney\Gene Stone - Tiyatrokare - 2008
Tarlakuşuydu Jülyet : Ephraim Kishon - Tiyatro Kedi - 2003
Nice Yıllara (oyun) : Bernard Slade - Dormen Tiyatrosu - 1998
Tekrar Çal Sam : Woody Allen - Tiyatro Fora - 1997
Şahane Züğürtler : Jacques Deval - Dormen Tiyatrosu - 1992

Filmografisi

Dijital Esaret : Birol Güven - 2019
Kod Adı: K.O.Z. - 2015
Hititler : Tolga Örnek - 2002
Güle Güle : Zeki Ökten - 2001
Abuzer Kadayıf : Tunç Başaran - 2000 - Gazeteci kız
Direklerarası : Kemal Uzun - 1999
Cumhuriyet (film) : Ziya Öztan - 1998 - Mevhibe İnönü
Afife Jale (film) : Kemal Uzun - 1997 - Afife Jale
Solgun Bir Sarı Gül : Canan Evcimen Obay - 1996 - Gülgün
Eylül (film) : Eser Zorlu - 1995 - Ressam Eylül

Rol aldığı dizi filmler

Yasak Elma : Ece Erdek Koçoğlu - 2021 - Avukat Zeliha Manas
Aşkın Bedeli : Atilla Cengiz, Canan Evcimen - 2013 - Betül
Alev Alev (dizi) : Atilla Cengiz - 2012
Babam Adam Olacak : Sibel Kocataş - 2008 - Anne
Kara İnci (dizi) : Ersoy Güler - 2007 - Betül
Kaybolan Yıllar : Zeynep Günay Tan - 2006 - Nedret
Ezo Gelin (dizi) : Uluç Bayraktar - 2006 - Arzu
Hürrem Sultan (dizi) : Fatih Aksoy - 2003 - Taciser
Tutku Çemberi : Altuğ Savaşal - 2000
Kara Melek : Türkan Derya - 1995 - Ebru
Azmi (dizi) : Tunç Başaran - 1995
Yağmur Beklerken (dizi) : Tunca Yönder - 1992

Kaynak: wikipedia.org
Önemli : "Yeşim Alıç" hayatı ve sözleri hakkında hazırlanan bu sayfada bir hata olduğunu düşünüyorsanız veya düzenleme istiyorsanız, geri bildirimde bulunabilirsiniz..
Teşekkür ederiz. demlisozler.com
Bu içerik 301 görüntüleme aldı.

Bu içeriğe ilk yorumu siz bırakın!

İçeriğe Yorum Yapın

Yeşim Alıç - Yeşim Alıç

Yeşim Alıç

Türk Tiyatro Oyuncusu, Eğitmenidir
Doğum Tarihi : 31 Aralık 1971
Oğlak Burcu

BİYGORAFİLER ALFABETİK SIRALAMA

A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Y Z Q

İÇERİKLER

Yarın Başka Bir Dünya
Makaleler
Yarın Başka Bir Dünya

Güzel günlerdi diye başlayan cümleler eskide kaldı artık. Günler diye bir şey zaten yok. Asıl olan yaşadığını zannettiğin şuan. Evet ben bu yazıları yazarken ki anım ve senin bu yazıları okumakta olduğun an.. Başka bir zaman yok. Gelecek zaten yok. Ya geçmiş.. Geçmiş olsun. Bitti gitti..

Devamı..
sandığın kadar zor değil açıklaması
Şiirler
sandığın kadar zor değil açıklaması

sandığın kadar zor değil açıklaması
sandığın kadar az içinde biriktirdiklerin
sağlığın kadar yok önlemli hiç birşey
saflığın kadar yok özündeki herşey

Devamı..
Umut İpinde
Şiirler
Umut İpinde

Gün gelir unutulur verilen bütün vaatler
Gün gelir soyunur kabuğundan gerçekler
Önünde dururken her şeyin çıplaklığıyla
Görülmez olur gerçekler bütün gözler

Devamı..

İçerik Kategorileri..

Güncel Haber Hikayeler Makaleler Oyun Şiirler