Tülin Oral - Tülin Oral Tülin Oral kimdir? Tülin Oral sözleri, ve kısaca hayatı..

Sayfamızda Türk Dizi, Tiyatro Oyuncusu Tülin Oral hakkında bilgiler yer almaktadır. Kısaca Tülin Oral Kimdir? Hayatı ve Sözleri derlenmeye çalışılmıştır. DemliSozler.com, Sözler, Aforizmalar, Bugün doğanlar, Bugün ölenler, Kimler geldi, kimler geçti, Biyografiler, Kısa Hayatlar, Demli sözler, kimin sözü, söz sahibi, sahibinden sözler, demli, sözler, demli sözler, alıntılar, hayatlar, kim söylemiş
Tülin Oral 8 Ağustos 1937 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Türk tiyatro ve dizi oyuncusudur. 1959 yılında 1 yıl boyunca Manisa'da bale öğretmenliği yaptı. Özellikle Yabancı Damat dizisinde Niko'nun babaannesi Eftelya rolüyle geniş kitlelerce tanındı. Uzun yıllar Dormen Tiyatrosu'nda görev yaptı ve Devlet Tiyatroları'ndan emekli oldu. Tülin Oral'in Erdöl Boratap ile evliliği, 1983 yılında sona erdi.

Rol aldığı bazı tiyatro oyunları

Çehov Makinası: Matei Vișniec - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2012
Vahşi Batı: Sam Shepard - Tiyatro Baykuş - 2011
Orkestra: Arthur Miller - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1996
Kıyamet Sularında: Civan Canova - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1995
Hadi Öldürsene Canikom: (Aziz Nesin - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1994
Kassandra: Stelio Fiorenza - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1993
Kedi Oyunu: Istvan Örkeny - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1992
Düdüklüde Kıymalı Bamya: Memet Baydur - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1991
Dün Gece Yolda Giderken Çok Komik Bişey Oldu: Larry Gelbert\Bert Shevelove - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1990
Kıral Üşümesi: Sabahattin Kudret Aksal - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1989
Altı Kişi Yazarını Arıyor: Luigi Pirandello - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1988
İçimizden Biri: Neil Simon - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1987
Cadıların Macbethi: William Shakespeare den Uyarlayan Müge Gürman - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1986
Sahibinin Sesi: Sevim Burak - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1985
Komedi Sanatı: Eduardo de Filippo - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1984
Hayaletler Sonatı: August Strındberg - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1982
Gılgamış: Orhan Asena - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1982
Bugün Git Yarın Gel: Valantin Kataev - Dormen Tiyatrosu
Truva Savaşı Olmayacak: Jean Giraudoux - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1980
Bir Yaz Gecesi Rüyası: William Shakespeare - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1980
Antigone: Jean Anouılh - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1979
Yaralı Geyik: Necati Cumalı - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1979
Düğün ya da Davul: Haşmet Zeybek - Bursa Devlet Tiyatrosu - 1978
Marius: Marcel Pagnol - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1975
Çalıkuşu: Reşat Nuri Güntekin\Necati Cumalı - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1974
Dört Albayın Aşkı: Ankara Devlet Tiyatrosu

Filmografi

Aşk Yeniden - 2015
Yusuf Yusuf - 2014
Bizim Okul - 2013
Alev Alev (Dizi) - 2012
Yabancı Damat (Eftelya Angelopolos) (Dizi) - 2004-2007
Karanlık Sular - 1994
Anneler ve Kızları - 1971
Aysecik - Sana Tapıyorum - 1970
Balatlı Arif - 1967

Ödülleri

Kıyamet Suları oyunuyla
1997 Afife Tiyatro Ödülleri - En iyi yardımcı kadın oyuncu
19. Avni Dilligil Tiyatro Ödülleri - En iyi yardımcı kadın oyuncu

Kaynak: wikipedia.org
Önemli : "Tülin Oral" hayatı ve sözleri hakkında hazırlanan bu sayfada bir hata olduğunu düşünüyorsanız veya düzenleme istiyorsanız, geri bildirimde bulunabilirsiniz..
Teşekkür ederiz. demlisozler.com
Bu içerik 282 görüntüleme aldı.

Bu içeriğe ilk yorumu siz bırakın!

İçeriğe Yorum Yapın

Tülin Oral - Tülin Oral

Tülin Oral

Türk Dizi, Tiyatro Oyuncusu
Doğum Tarihi : 8 Ağustos 1937
Aslan Burcu

BİYGORAFİLER ALFABETİK SIRALAMA

A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Y Z Q

İÇERİKLER

Yarın Başka Bir Dünya
Makaleler
Yarın Başka Bir Dünya

Güzel günlerdi diye başlayan cümleler eskide kaldı artık. Günler diye bir şey zaten yok. Asıl olan yaşadığını zannettiğin şuan. Evet ben bu yazıları yazarken ki anım ve senin bu yazıları okumakta olduğun an.. Başka bir zaman yok. Gelecek zaten yok. Ya geçmiş.. Geçmiş olsun. Bitti gitti..

Devamı..
sandığın kadar zor değil açıklaması
Şiirler
sandığın kadar zor değil açıklaması

sandığın kadar zor değil açıklaması
sandığın kadar az içinde biriktirdiklerin
sağlığın kadar yok önlemli hiç birşey
saflığın kadar yok özündeki herşey

Devamı..
Umut İpinde
Şiirler
Umut İpinde

Gün gelir unutulur verilen bütün vaatler
Gün gelir soyunur kabuğundan gerçekler
Önünde dururken her şeyin çıplaklığıyla
Görülmez olur gerçekler bütün gözler

Devamı..

İçerik Kategorileri..

Güncel Haber Hikayeler Makaleler Oyun Şiirler