Zuhal Gencer Erkaya Hayatı ve Sözleri | DemliSözler.com - Hayatlar ve hayata hoş seda Demli Sözler

Sayfamızda Türk Dizi, Tiyatro ve Sinema Oyuncusu Zuhal Gencer Erkaya hakkında bilgiler yer almaktadır. Kısaca Zuhal Gencer Erkaya Kimdir? Hayatı ve Sözleri derlenmeye çalışılmıştır. DemliSozler.com, Sözler, Aforizmalar, Bugün doğanlar, Bugün ölenler, Kimler geldi, kimler geçti, Biyografiler, Kısa Hayatlar, Demli sözler, kimin sözü, söz sahibi, sahibinden sözler, demli, sözler, com, demli sözler com

Zuhal Gencer Erkaya

Zuhal Gencer Erkaya - Zuhal Gencer Erkaya Türk Dizi, Tiyatro ve Sinema Oyuncusu
Doğum Tarihi : 13 Temmuz 1961
Yengeç Burcu

Sayfayı Paylaş :

Zuhal Gencer Erkaya 13 Temmuz 1961 tarihinde dünyaya gelmiştir. İstanbul Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. Özellikle Şaşıfelek Çıkmazı dizisindeki İnci karakteriyle tanınır. Tiyatro Eğitim Stüdyosu'nda eğitim gördükten sonra Taner Barlas ve bazı arkadaşlarıyla birlikte Taner Barlas Mim Tiyatrosu'nu kurdular. Taner Barlas Mim Tiyatrosu'nda 5 yıl çalıştı. Ardından Bakırköy Belediye Tiyatrosu'nun kuruluş aşamasında yer aldı ve "Zilli Zarife" adlı oyunda rol aldı. Daha sonra Gülriz Sururi Tiyatrosu'nda Yeditepe Oyuncuları'nda ve Tiyatro Stüdyosu'nda oyuncu olarak çalıştı. 1997 yılında Kocaeli Şehir Tiyatrosu'nun da kurucuları arasında yer aldı. Hâlen Kocaeli Şehir Tiyatrosu bünyesinde oyuncu olarak çalışmaktadır. Zuhal Gencer, 1982 yılından bu yana tiyatro, dizi ve filmlerde rol almaktadır.

Ödülleri
14. Ankara Film Festivali, 2002, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Uzak
32. Antalya Film Festivali, 1995, En İyi Kadın Oyuncu, Sekizinci Saat
17. SİYAD Türk Sineması Ödülleri, 1995, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, C Blok

Rol aldığı bazı oyunlar
Köpeklerin İsyan Günü : Ceren Ercan - Platform - 2016
Lulabay : Aslıhan Erguvan - Tiyatro Pangar - 2012
Kösem Sultan : Turan Oflazoğlu - İzmit Şehir Tiyatrosu - 2011
İkinin Biri : Ray Cooney - İzmit Şehir Tiyatrosu - 2009
Yolcu (mesnevi) : Mehmet Sait Karaçorlu - İzmit Şehir Tiyatrosu - 2007
Yalancının Resmi : Memet Baydur - İzmit Şehir Tiyatrosu - 2005
Tartuffe : Moliere - İzmit Şehir Tiyatrosu - 2005
Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz : Aziz Nesin - Adana Devlet Tiyatrosu - 2004
Bir Şehnaz Oyun : Turgut Özakman - İzmit Şehir Tiyatrosu - 2001
Bir Yaz Gecesi Rüyası : William Shakespeare - İzmit Şehir Tiyatrosu - 2001
Hayat Devam Ediyor - İzmit Şehir Tiyatrosu - 2000
Roberto Zucco : Bernard-Marie Koltès - İzmit Şehir Tiyatrosu - 1999
Lysstrata: Aristofanes - İzmit Şehir Tiyatrosu - 1998
Hamlet : William Shakespeare - İzmit Şehir Tiyatrosu - 1997
Çöplük : Turgay Nar - Tiyatro Stüdyosu - 1995
Hoş Geldin Amerika : Haluk Işık - Yeditepe Oyuncuları - 1994
Tatlı Para : Edward Albee - Gülriz Sururi Tiyatrosu - 1992
Tiyatrocu : Gülriz Sururi - Gülriz Sururi Tiyatrosu - 1991
Zilli Zarife : Haldun Taner - Bakırköy Belediye Tiyatrosu - 1989
Değişim : Franz Kafka - Taner Barlas Mim Tiyatrosu - 1986
Sanat Uzun Hayat Kısa : John Arden - Taner Barlas Mim Tiyatrosu - 1985
Martı (roman) : Richard Bach - Taner Barlas Mim Tiyatrosu - 1984

Filmografisi
Son Yaz - 2021
Doğduğun Ev Kaderindir - 2019-2021
Anne - 2017
Albüm - 2016
Tamam mıyız? - 2013
Hanımın Çiftliği - 2010
Ulak - 2008
Pars: Kiraz Operasyonu - 2006
Uzak - 2002
Sinekli Bakkal - 2007
Yersiz Yurtsuz - 2007
Kabuslar Evi: Tanıdık Yabancı - 2006
Müjgan Bey - 2004
Arapsaçı - 2004
24 Saat - 2004
Esir Şehrin İnsanları - 2003
Şaşıfelek Çıkmazı - 2000
5 Maymun Çetesi - 1999
Kaç Para Kaç - 1998
Solgun Bir Sarı Gül - 1996
Day Day - 1995
Babam Askerde - 1994
8. Saat - 1994
C Blok - 1993
Sarı Tebessüm - 1992
Kanunun Ötesinde - 1992
Issızlığın Ortası - 1991
Devlerin Ölümü - 1990
Gecenin Öteki Yüzü - 1987

Kaynak: wikipedia.org

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
R
S
T
U
V
Y
Z
Q

Yorumlar / Değerlendirmeler Görüntüleme : 47

Yorum yok! Bu içeriğe ilk yorumu siz bırakın..


Bu güne özel Demli Sözler..