Zeynep Rüçhan Çalışkur Hayatı ve Sözleri | DemliSözler.com - Hayatlar ve hayata hoş seda Demli Sözler

Sayfamızda Türk Dizi, Tiyatro ve Sinema Oyuncusu Zeynep Rüçhan Çalışkur hakkında bilgiler yer almaktadır. Kısaca Zeynep Rüçhan Çalışkur Kimdir? Hayatı ve Sözleri derlenmeye çalışılmıştır. DemliSozler.com, Sözler, Aforizmalar, Bugün doğanlar, Bugün ölenler, Kimler geldi, kimler geçti, Biyografiler, Kısa Hayatlar, Demli sözler, kimin sözü, söz sahibi, sahibinden sözler, demli, sözler, com, demli sözler com

Zeynep Rüçhan Çalışkur

Zeynep Rüçhan Çalışkur - Zeynep Rüçhan Çalışkur Türk Dizi, Tiyatro ve Sinema Oyuncusu
Doğum Tarihi : 1 Ocak 1953
Oğlak Burcu

Sayfayı Paylaş :

Zeynep Rüçhan Çalışkur 1 Ocak 1953 tarihinde Trabzon'da dünyaya gelmiştir. Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu olan sanatçı, 1979 yılında Devlet Tiyatroları kadrosuna girdi. Uzun yıllar tiyatroda oyunculuk yapan Rüçhan Çalışkur, 2003 yılında kamera karşısına da geçerek, sinema ve dizi filmlerde rol almaya başladı. Çalışkur, aynı zamanda bir seslendirme sanatçısıdır.

Ödülleri

5. Afife Tiyatro Ödülleri, 2001, Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu, Leenane'in Güzellik Kraliçesi
23. Uluslararası İstanbul Film Festivali, 2004, En İyi Kadın Oyuncu, Bulutları Beklerken

Rol aldığı bazı oyunlar

Yağmur Durduğunda : Andrew Bovell - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2012
Onca Yoksulluk Varken : Emile Ajar - Tiyatrokare - 2011
Ben Ruhi Bey Nasılım : Edip Cansever - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2001
Leenane'in Güzellik Kraliçesi : Martin McDonagh - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2000
Bir Ölümün Toplumsal Anatomisi - Oktay Arayıcı - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1998
Sekiz Kadın : Robert Thomas - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1996
Tanrı : Woody Allen - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1994
Kassandra : Stelio Fiorenza - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1993
Yedi Kadın : Barbara Schottenfeld - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1992
Afife Jale : Nezihe Araz - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1991
Danton'un Ölümü : Georg Büchner - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1990
İçimizden Biri : Neil Simon - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1987
Ermiş Jeanne : George Bernard Shaw - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1986
Cadıların Macbethi : William Shakespeare den Uyarlayan Müge Gürman - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1986
Sahibinin Sesi : Sevim Burak - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1985
Toprağı Bol Olsun : Branislav Nusiç - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1985
Lisistrata : Aristophanes - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1984
Beyaz At : Henrik Ibsen - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1982
Barış Gezegeni : Ülker Köksal - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1981
Duruşma (oyun) : Franz Kafka\André Gide\Jean-Louis Barrault - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1979
Deli Dumrul : Güngör Dilmen - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1979
Harould ve Maude : Colin Higgins - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1977
Fazilet Eczanesi : Haldun Taner - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1976

Filmografisi

Masumiyet : Ömür Atay - 2021
Borç : Vuslat Saraçoğlu - 2018
Avlu : Yüksel Aksu - 2018
Yeter : Tarkan Karlıdağ - 2016
Yılanların Öcü : Cemal Şan - 2014
Zerre : Erdem Tepegöz - 2012
Rüzgarlar : Selim Evci - 2012
Elveda Katya : Ahmet Sönmez - 2012
Benim İçin Üzülme : Serkan Birinci - 2012
Acayip Hikayeler : Veli Çelik - 2012
Zenne : Mehmet Binay-M. Caner Alper - 2011
Türkan : Cemal Şan - 2011
Şüphe : Nisan Akman - 2011
Abimm! : Şafak Bal - (2009)
Parmaklıklar Ardında : Hakan Gürtop - (2009)
Güldünya : Ömür Atay - 2009
Lodos : Didem Erayda - 2008
Yersiz Yurtsuz : Cemal Şan - 2007
Kınalı Kuzular : Tunç Davut - Reşit Paşa Vapuru - 2007
Kınalı Kuzular : Tunç Davut - Üç Kardeş - 2007
Dede Korkut Hikayeleri : Attila Candemir - 2007
Rüya Gibi : Ömür Atay - 2006
Cemile : Özer Kızıltan - 2006
Kabuslar Evi : Uluç Bayraktar Çarşamba Karısı - 2006
Körfez Ateşi : Şafak Bakkalbaşıoğlu - 2005
Zeytin Dalı : Hakan Gürtop - 2005
Ihlamurlar Altında : Aydın Bulut - 2005
24 Saat : Uluç Bayraktar - 2004
Bulutları Beklerken : Yeşim Ustaoğlu - 2003
Unutma Beni : Türkan Derya - 2002

Kaynak: wikipedia.org

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
R
S
T
U
V
Y
Z
Q

Yorumlar / Değerlendirmeler Görüntüleme : 57

Yorum yok! Bu içeriğe ilk yorumu siz bırakın..


Bu güne özel Demli Sözler..