Semra Özdamar Hayatı ve Sözleri | DemliSözler.com - Hayatlar ve hayata hoş seda Demli Sözler

Sayfamızda Türk Sinema Oyuncusu, Yazar Semra Özdamar hakkında bilgiler yer almaktadır. Kısaca Semra Özdamar Kimdir? Hayatı ve Sözleri derlenmeye çalışılmıştır. DemliSozler.com, Sözler, Aforizmalar, Bugün doğanlar, Bugün ölenler, Kimler geldi, kimler geçti, Biyografiler, Kısa Hayatlar, Demli sözler, kimin sözü, söz sahibi, sahibinden sözler, demli, sözler, com, demli sözler com

Semra Özdamar

Semra Özdamar  - Semra Özdamar Türk Sinema Oyuncusu, Yazar
Doğum Tarihi : 11 Ocak 1956
Oğlak Burcu

Sayfayı Paylaş :

Semra Özdamar 11 Ocak 1956 tarihinde Bursa'da dünyaya gelmiştir. Türk sinema sanatçısı, yazardır. 1973 yılında sinemaya başlayan sanatçı, 1978 yılından sonra sinemayı bırakarak, öykü yazarlığına başladı. Bir süre Almanya'da yaşadı. 1 Şubat 2004 yılında ölen belgesel yapımcısı, yönetmen ve akademisyen Süha Arın'ın eski eşidir.

Filmografi

1974 - Anadolu Ekspresi
1974 - Erkeksen Kaçma
1974 - Ferhat
1974 - Yalnız Adam
1974 - Tütün Zamanı
1974 - Arkadaş
1975 - Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı
1975 - Yarınlar Bizim 2
1975 - Kara Çarşaflı Gelin
1975 - Bir Gün Mutlaka
1977 - Güneşli Bataklık
1978 - At Gözlüğü
1984 - O'na Çirkin Kral Derlerdi

Ödüller

14. Antalya Film Şenliği – En İyi Kadın Oyuncu (1977)

Kaynak: wikipedia.org

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
R
S
T
U
V
Y
Z
Q

Yorumlar / Değerlendirmeler Görüntüleme : 55

Yorum yok! Bu içeriğe ilk yorumu siz bırakın..


Bu güne özel Demli Sözler..