Sacha Guitry Hayatı ve Sözleri | DemliSözler.com - Hayatlar ve hayata hoş seda Demli Sözler

Sayfamızda Fransız, Yönetmen, Oyuncu, Oyun Yazarı, Yönetmen Sacha Guitry hakkında bilgiler yer almaktadır. Kısaca Sacha Guitry Kimdir? Hayatı ve Sözleri derlenmeye çalışılmıştır. DemliSozler.com, Sözler, Aforizmalar, Bugün doğanlar, Bugün ölenler, Kimler geldi, kimler geçti, Biyografiler, Kısa Hayatlar, Demli sözler, kimin sözü, söz sahibi, sahibinden sözler, demli, sözler, com, demli sözler com

Sacha Guitry

Sacha Guitry - Sacha Guitry Fransız, Yönetmen, Oyuncu, Oyun Yazarı, Yönetmen
Doğum Tarihi : 21 Şubat 1885
Ölüm Tarihi : 24 Temmuz 1957
Balık Burcu

Sayfayı Paylaş :

Alexandre-Pierre Georges "Sacha" Guitry (21 Şubat 1885 ' 24 Temmuz 1957), fransız sahne ve film oyuncusu, yönetmen, senarist, Boulevard tiyatrosu'nun oyun yazarı.

Çoğu büyük başarı yakalayan 124 tiyatro piyesi yazmış ve 36 filmi (filmlerinden 17'si kendi piyeslerinin sinemaya uyarlamasıdır) yönetmiştir. Le Roman d'un tricheur, Désiré, Mon père avait raison, Quadrille, Ils étaient neuf célibataires ve Si Versailles m'était conté gibi birçok filmde de oyuncu olarak yer almıştır.

Guitry 1885'te tanınmış oyuncu Lucien Guitry'nin oğlu olarak Saint Petersburg, Rusya'da doğdu. Sacha ilk defa beş yaşındayken sahneye çıktı.

Filmografi
1914 : Oscar rencontre Mlle Mamageot
1915 : Ceux de chez nous, belgesel
1922 : Une petite main qui se place
1934 : Dîner de gala aux ambassadeurs (kısa metraj)
1935 : Pasteur
1935 : Bonne chance !
1936 : Le Nouveau Testament
1936 : Le Roman d'un tricheur
1936 : Mon père avait raison
1936 : Faisons un rêve
1937 : Le Mot de Cambronne (orta metraj)
1937 : Désiré
1937 : Les Perles de la Couronne
1937 : Quadrille
1938 : Remontons les Champs-Élysées
1939 : Ils étaient neuf célibataires
1941 : Le Destin fabuleux de Désirée Clary
1942 : La Loi du 21 juin 1907 (kısa metraj)
1943 : Donne-moi tes yeux
1943 : La Malibran
1944 : De Jeanne d'Arc à Philippe Pétain (aynı adlı kitaptan uyarlama)
1947 : Le Comédien
1948 : Le Diable boiteux
1949 : Aux deux colombes
1949 : Toâ
1950 : Tu m'as sauvé la vie
1950 : Le Trésor de Cantenac
1951 : Deburau
1951 : La Poison
1952 : Je l'ai été trois fois
1953 : La Vie d'un honnête homme
1953 : Si Versailles m'était conté...
1955 : Napoléon
1955 : Si Paris nous était conté
1957 : Assassins et Voleurs
1957 : Les trois font la paire

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
R
S
T
U
V
Y
Z
Q

Yorumlar / Değerlendirmeler Görüntüleme : 366

Yorum yok! Bu içeriğe ilk yorumu siz bırakın..


Bu güne özel Demli Sözler..