Pıtırcık Akerman Hayatı ve Sözleri | DemliSözler.com - Hayatlar ve hayata hoş seda Demli Sözler

Sayfamızda Türk Dizi, Tiyatro ve Sinema Oyuncusu, Balerin Pıtırcık Akerman hakkında bilgiler yer almaktadır. Kısaca Pıtırcık Akerman Kimdir? Hayatı ve Sözleri derlenmeye çalışılmıştır. DemliSozler.com, Sözler, Aforizmalar, Bugün doğanlar, Bugün ölenler, Kimler geldi, kimler geçti, Biyografiler, Kısa Hayatlar, Demli sözler, kimin sözü, söz sahibi, sahibinden sözler, demli, sözler, com, demli sözler com

Pıtırcık Akerman

Pıtırcık Akerman - Pıtırcık Akerman Türk Dizi, Tiyatro ve Sinema Oyuncusu, Balerin
Doğum Tarihi : 1962


Sayfayı Paylaş :

Pıtırcık Akerman 1962 tarihinde Ankara'da dünyaya gelmiştir. tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, balerin. Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Tiyatro Bölümü'nden mezun olan sanatçı, ilköğretim yıllarından itibaren Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde de eğitim gördü. Almanya'da bale eğitimi aldı, Bonn Operası'nda solist ve "freelance" dansçı olarak çalıştı. İstanbul Devlet Opera ve Balesi kadrolarına girdi. Bu kurumda baş balerin olarak görev yaptı. Futbolcu Selçuk Yula ile kısa bir evlilik yaşayan sanatçı, özel bir kurumda "pilates" eğitimleri verdi.

Ödülleri

Sinema Yazarları Derneği - 1994, En İyi Kadın Oyuncu, Yaz Yağmuru

Filmografisi

Cesur Kuşku - 2001
Yeditepe İstanbul - 2001
Merdoğlu - 2000
Rüzgâr Gülü - 1999
Kördüğüm - 1997
Yaz Yağmuru - 1993
Suyun Öte Yanı - 1991
Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni - 1990
Kantodan Tangoya - 1989

Kaynak: wikipedia.org

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
R
S
T
U
V
Y
Z
Q

Yorumlar / Değerlendirmeler Görüntüleme : 163

Yorum yok! Bu içeriğe ilk yorumu siz bırakın..


Bu güne özel Demli Sözler..