Nalan Özge Özberk Hayatı ve Sözleri | DemliSözler.com - Hayatlar ve hayata hoş seda Demli Sözler

Sayfamızda Türk Oyuncu Nalan Özge Özberk hakkında bilgiler yer almaktadır. Kısaca Nalan Özge Özberk Kimdir? Hayatı ve Sözleri derlenmeye çalışılmıştır. DemliSozler.com, Sözler, Aforizmalar, Bugün doğanlar, Bugün ölenler, Kimler geldi, kimler geçti, Biyografiler, Kısa Hayatlar, Demli sözler, kimin sözü, söz sahibi, sahibinden sözler, demli, sözler, com, demli sözler com

Nalan Özge Özberk

Nalan Özge Özberk - Nalan Özge Özberk Türk Oyuncu
Doğum Tarihi : 13 Ağustos 1976
Aslan Burcu

Sayfayı Paylaş :

Nalan Özge Özberk 13 Ağustos 1976 tarihinde dünyaya gelmiştir. Türk oyuncudur. Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümünde bir süre okuduktan sonra 2000 ve 2002 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Şiir Tiyatrosu Kulübünde yönetmenlik yaptı. Bizim Ev, Sır Dosyası ve Bizimkiler gibi televizyon yapımlarında oyunculuk yaptı, Yıldız Tepe adlı filmde başrol oynadı. Genç yaşında girdiği Beşiktaş Kültür Merkezi ekibi ile Otogargara müzikali ve Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü? gibi birçok oyunda rol aldı. Daha sonra asıl yıldızının parladığı Cem Yılmaz'ın G.O.R.A filminde "Ceku", Babam ve Oğlum filminde "Birgül", Çağan Irmak'ın 1980'leri anlattığı Çemberimde Gül Oya dizisinde "Genç Yurdanur", Kırık Kanatlar adlı dizide "Nazlı", yönetmenliğini Biket İlhan ve senaristliğini Metin Belgin'in yaptığı, Nâzım Hikmet'in hayatını anlatan Mavi Gözlü Dev adlı filmde Nazım'ın sevgilisi "Münevver" rollerini canlandırdı. Geniş Zamanlar dizisinde "Zehra" karakteriyle ekrana çıktı. Dizinin bitmesinin ardından Halide Edip Adıvar'ın aynı adlı romanı Sinekli Bakkal dizisinde "Rabia" karakterini canlandırdı ama dizi beşinci bölümünde kanal yönetimi yüzünden yayından kaldırıldı. Çağan Irmak'ın senaryosunu yazdığı ve Irmak Çığ'ın yönetmeni olduğu Yol Arkadaşım adlı dizide "Ayla" karakterini canlandırdı.

2011 sezonunun son aylarında başlayan Canım Babam adlı dizide Cansu karakterine can verdi. 2011 Ekim ayında Show TV'de başlayan Pis Yedili dizisinde başrol oynadı. Kardeşi Özgür Özberk ile Özgür Yapımlar adında bir yapım şirketi kurdu. Yapımcılığını kendisinin üstlendiği ve Özgür Özberk'in yönettiği, 28 Eylül'de vizyona giren N'apcaz Şimdi adlı filmde rol aldı. TRT 1'de yayınlanan, başrollerini Fikret Kuşkan ve Onur Saylak ile paylaştığı Hayat Ağacı adlı diziden sonra Evlenmeden Olmaz adlı sinema filmi ile karşımıza çıkmıştır. 2016 yılında başlayan, FOX TV'de yayınlanan Kalbimdeki Deniz adlı dizide başrol oyuncusu olarak televizyon serüvenine devam etti. 2007 yılının Temmuz ayında maden işletmecisi Hayim Sadioğlu ile evlendi. 2010 yılında çiftin Leo adını verdikleri bebeği dünyaya geldi. 2012 yılında eşinden boşandı.

Rol aldığı oyunlar

Aşka 103 Adım : Neil Simon - Tiyatrokare - 2012
Sinek Kadar Kocan Olsun, Başımda Bulunsun : Hatice Meryem - Tiyatrokare - 2011
Bana Bir Şeyhler Oluyor : Yılmaz Erdoğan - BKM - 2001
Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü? : Yılmaz Erdoğan - BKM - 1998
Otogargara : Yılmaz Erdoğan - BKM - 1997

Filmografi

Bir Annenin Günahı (2020) - Suna
Bizi Hatırla (2018) - Ece
Arif V 216 (2017) - Ceku
Kalbimdeki Deniz (2016-2018) - Deniz
Evlenmeden Olmaz (2015) - Zeynep
Hayat Ağacı (2014)
N'apcaz Şimdi (2012) - Nalan
Pis Yedili (2011) - Filiz Öğretmen
Canım Babam (2011) - Cansu
Kolay Gelsin (2008) - Özge
A.R.O.G (2008) - Ceku
Hakimiyet (2008) - Yaratık
Yol Arkadaşım (2008-2009) - Ayla
Geniş Zamanlar (2007) - Zehra
Mavi Gözlü Dev (2007) - Münevver
Sinekli Bakkal (2007) - Rabia
120 (2007) - Münire
Bir Demet Tiyatro (2006)
Babam ve Oğlum (2005) - Birgül
Kırık Kanatlar (2006-2007) - Nazlı
Kadın İsterse (2004) - Garson Kız
Dayı (2004) - Ceyda
Çemberimde Gül Oya (2004-2005) - Genç Yurdanur
G.O.R.A (2003) - Ceku
Yıldız Tepe (2000)
Sır Dosyası (1999)
Bir Demet Tiyatro (1997)
Bizim Ev (1995) - Nihal
Şaban Askerde (1993)
Bizimkiler (1989) - Zeynep

Kaynak: wikipedia.org

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
R
S
T
U
V
Y
Z
Q

Yorumlar / Değerlendirmeler Görüntüleme : 165

Yorum yok! Bu içeriğe ilk yorumu siz bırakın..


Bu güne özel Demli Sözler..